Tre vanliga bröllopsdestinationer för de som vill gifta sig utomlands

Det har blivit allt vanligare att skippa det traditionella bröllopet i hemortens kyrka. Istället ser vi allt fler bröllop som sker på en oberoende ort, inte sällan på en herrgård. En av de mer kända profilerna som hade ett just sådant bröllop är Maja Nilsson Lindelöf (entreprenör) och hennes man Victor Nilsson Lindelöf (fotbollsspelare i Manchester United). De gjorde även ett så kallat tredagarsbröllop där en bröllopsvideo dokumenterade hela deras fantastiska helg. Bröllopsfoton tar nog de flesta med sig från sin speciella dag, men just en bröllopsvideo är ett riktigt fint minne då man lyckas fånga ögonblick på ett djupare sätt. Detta är ett fenomen som blivit desto mer populärt i takt med att drönare vuxit sig starkt på marknaden och rörligt blivit en allt större del i medier.

Det finns dock en del som valt att dra temat för bröllopet ännu längre och istället valt att fira sin dag på andra breddgrader. Förut ansågs detta vara lite mer okonventionellt än vad man kan säga i dagsläget. Det finns en rad fördelar med det, däribland ofta lägre kostnader för hela hyran av lokal. Självklart kostar då istället resa dit ofta mer, men väljer man en location dit det går direktflyg går det ofta att komma undan rätt billigt. Ofta skiljer det sig inte heller åt mot vad det kostar för alla att resa land och rike över för att ta sig till den där oberoende orten som nämndes tidigare. Vidare kan man ju också se tydliga fördelar med väderprognoser om man väljer ett ställe som är känt för ett visst typ av klimat för den månad vill att bröllopet ska ske. Jämför man istället mot Sverige så är vårt klimat desto mer oförutsägbart, vilket kan vara jobbigt för en del att vara varse om.

Valet kring att stanna hemma i Sverige kontra välja en plats utomlands är helt klart en klurig fråga. Även om det kan ses som ett vägskäl i ens beslutsfattande, så kan det ändå vara värt att fundera över ett tag. Precis som vid alla större beslut så är det bra att väga för- och nackdelar med båda valen för att sedan kunna väga dessa mot varandra. I slutet av dagen är det ju dock bara parets känsla som är viktigast.

För att underlätta lite har vi tagit fram tre populära platser som kan ge er alla förutsättningar för att hitta er perfekta destination för just er magiska bröllopshelg.

  1. Den italienska landsbygden

För den som letar en riktigt idyllisk miljö att säga ja på så är Italien i sig en väldigt drömmig plats för det. Tänk dig kullar och dalar, fantastiska stenhus och milsvida fält av vinrankor. Ta dig tiden att utforska landet – antinge fysiskt eller genom Google – för att hitta den perfekta platsen för just er två. Det fina med denna miljö är att det passar alla typer av bröllop – både det uppskalade och det nedskalade.

  1. Las Vegas

För det mer fartfyllda och äventyrslystna bröllopsparet kan ett bröllop i City of Lights vara precis det som behövs! Man skulle kunna köra på ett ökenbröllop för att sedan åka in mot stadskärnan för att avsluta bröllopsdagen på ett riktigt festligt sätt genom att spela på casino med alla bröllopets gäster. Varför inte hyra ett helt bord tillsammans?

Ett annat alternativ är att köra hela giftermålet på det klassiska hotellet Bellagio som har den mytomspunna fontänshowen utanför varje dag. Hotellet ligger precis vid the Strip och utanför har filmer såsom Ocean’s Eleven spelats in. Det finns mängder med möjligheter, bara drömmarna sätter stopp i den här staden.

  1. Palma de Mallorca

Paret som njuter av mer lyx och flärd kan fundera över Palma som deras bröllopsdestination. Självklart finns det massor med möjligheter till olika typer av bröllop även här. Några exempel är stadsbröllop, lantligt bröllop och strandbröllop. Hit går det dessutom smidiga direktflyg.

Om du dessutom funderat på att förlänga ditt bröllop till en liten weekendresa på tre dagar så finns det mängder med utflykter ni kan ta med gästerna på. Ni kan vandra, besöka vingårdar eller åka med båt över till den magiska ön Formentera. Den sistnämnda ön är känd för sitt turkosblå vatten och vita stränder – en karibisk pärla mitt i Europa.