Matsalsmöbler i bröllopsgåva

Att hitta en passande bröllopsgåva är inte helt lätt. Det enklaste är om man går ihop många och köper något lite dyrare. Det brukar därmed räcka till saker som brudparet kanske inte har råd att köpa själv – eller inte tar sig råd att köpa. Kan matsalsmöbler vara ett alternativ? Ja, men det beror på…

Renovera släktklenoden

Ett alternativ är att låta en snickare renovera ett gammalt matbord som funnits inom släkten länge men som nu står undangömt i en källare på grund av att det är så slitet. Nostalgiska saker kan vara mycket uppskattade och visst är det häftigt att äta maten på samma bord som gammelfarfar gjorde. Eller kanske till och med på det bord han själv byggde ihop. 

Att renovera ett matbord kostar idag ofta lika mycket, eller mer, mot att köpa ett nytt. Men här är det snarare känslan och historian som ges i bröllopsgåva än enbart ett bord. 

Matsalsmöbler som ger plats

Är det ett ungt bröllopspar? Kanske ska de börja studera på annat ord och därmed inte uppskattar att få sett stort ekbord med sex bastanta stolar… Hjälp dem att skapa utrymme i den nya gemensamma lägenheten. Ett exempel kan tas från Klubbkompis.se som har klaffbord som ett alternativ till klassiska matbord. 

När det är dags att äta fälls ”klaffen” ut och det blir enkelt att duka upp. När man sedan ätit klart fälls den ner och golvytan vid bordet kan användas till annat. Kostnaden på enkla klaffbord inte så hög så kanske räcker bröllopspresenten även till annan inredning. Exemplet från Klubbkompis kostar ca 700 kr. 

Utemöbler – För kommande gäster

Har bröllopsparet redan bord och stolar i matsalen/köket? Hur är det i trädgården? Överlag vill vi vara ute allt mer under vår, sommar och höst. Att då ha ett komplett uteset med stabila bord och stolar ökar förutsättningen för att trivas ute. Dessutom blir det ju lättare att bjuda hem vänner på grillfest.