Tips för den perfekta håruppsättningen

En håruppsättning går utmärkt att göra själv eller med hjälp av en kompis. Istället för att boka in en frisörtid kan du passa in håruppsättning precis som du vill i bröllopsschemat. Om du börjat fundera på hur du ska bära håret på bröllopsdagen kanske några av dessa tips hjälper dig på vägen!

Hjälpprodukter

Prata gärna med din frisör om lämpliga produkter till ditt hår. När du gör en håruppsättning är en av de viktigaste sakerna att håret ligger kvar där du vill ha det samt att det inte sticker ut små hårstrån som får frisyren att se “burrig” och otämjd ut. Bra saker att ha hemma inför den här typen av håruppsättning är:

  • Hårnålar – det går åt många hårnålar när små hårslingor ska läggas på plats
  • Hårspray – bestäm själv om den ska vara gå att arbeta in eller om du behöver full styrka. Det är lättare att få volym och stadga med en stark hårspray
  • Hårmousse – arbeta in i håret när det fortfarande är lite fuktig och föna torrt för att få ett lättare och “luftigare” hår att arbeta med
  • Dekorationer – om du vill ha blommor eller pärlor i håret
  • Hårsnoddar – köp gärna genomskinliga och små hårsnoddar för mer invecklade håruppsättningar med flätor och liknande. Då försvinner hårsnoddar bland slingorna

Löshår

En håruppsättning med bara ditt eget hår kräver att du har långt och tjockt hår. Annars är risken håruppsättning känns liten och det är svårt att dela upp håret i flera sektioner utan att hårbotten lyser genom. Med löshår kan du fylla ut håret och får mer material att arbeta med. Det är också bra att förlänga håret för att kunna göra större håruppsättningar.

Hos Pozehair kan du välja om du vill köpa äkta löshår eller syntetiskt. Äkta löshår känns som ditt eget och passar väldigt bra när du vill ha kvar löshåret efter bröllopet. Syntetiskt går att få i många intressanta färger om du vill ha blå eller röda slingor i håret.

Träning, träning, träning

Bästa sättet att skapa en fin håruppsättning är att träna på det. Välj ut en uppsättning du vill ha och träna på att återskapa den. Du kan också ta hjälp av en vän eller släkting om det är svårt att göra själv. Efter att ha testat uppsättning 10 gånger kommer det att gå 10 gånger så snabbt att återskapa den på bröllopsdagen.