Skapa en unik blombukett till bröllopet

Varje bröllop är unikt. Det speglar något hos de som ska giftas, deras personligheter, religion, kultur och tycken. Det finns flera områden där brud och brudgum kan göra någonting unikt och speciellt som passar dem. Och när det kommer till blombuketten finns det flera alternativ för något alldeles, alldeles, underbart!

Så dina egna blommor

Om du är ute i tid kan du så dina egna blommor till buketten i trädgården eller på balkongen. Du väljer själv vilka kombinationer du vill ha och får en skörd som räcker längre än bara till bröllopet. Ett tips om du vill ha en bukett som håller för evigt, är att välja eterneller. Dessa så kallade “evighetsblommor” är perfekta för att torka då de behåller sin form och till viss del, färgen. Efter bröllopet hänger du buketten upp och ned i ett torrt och svalt utrymme. Därefter kan buketten ligga framme vid bröllopsfotot och bli ett minne du kan ta på. Eterneller köper du du hos Impecta och är enkla att driva upp från frö.

Använd smycken

Om du inte vill ha blommor kan du göra en bukett av nästan vad som helst. Din fantasi sätter gränserna! Vi kan dock tipsa om att använda smycken, antingen dina egna eller smycken som du köper på loppis eller second hand. Köp en rund frigolitboll i lämplig storlek på en pysselaffär och täck den med brosch, halsband och örhängen. Använd något stelt såsom hönsnät för att klä undersidan av frigoliten och skapa en långsmal form du kan hålla buketten i. Använd tyger som tyll och satin för att täcka undersidan, göra tygblommor och knyt några fina band runt stammen.

Inte bara blommor i blombuketten

Ett sätt att sätta din prägel på buketten är att blanda material. Du behöver inte bara använda fina blommor och gröna kvistar. Du kan exempelvis blanda in sukulenter som du sedan kan plantera i hemmet. Lek med bärkvistar såsom rönnbär eller aronia som växter i fina klasar. Eller varför inte gå ifrån växtvärlden helt och välja fjädrar (fejk, så klart!), bomull eller kanske en och annan origamifigur? Var inte rädd att ta okonventionella material och testa dig fram. Ge dig tid att göra några testbuketter. Och Google bildsök kan ge dig tusentals inspirationsbilder!