Bröllopsresa till New York

Vad är en bröllopsresa för er? För många innebär det att man ligger och slappar på en kritvit strand vid ett turkost hav. För andra innebär det maffiga sevärdheter i storstäder. Om ni tillhör den sistnämnda gruppen så kan New York vara ett bra val. Det är en av världens största städer och bjuder på en rad attraktioner – många av dem med romantisk underton.

Romantiska aktiviteter

  • Picknick i Central Park. Många skulle säga att Central Park är den mest romantiska platsen i staden. Parken är riktigt stor, och här finns många lugna och tysta områden där ni kan sitta och njuta av en picknick tillsammans – i en vacker omgivning.
  • Gå på en jazzkonsert. I Harlem, som förut var känt som ett ganska farligt område, finns en mängd olika jazzklubbar dit ni kan gå för att se skickliga jazzmusiker live. Titta på ett antal klubbar och välj en plats dit kan gå för att njuta av en romantisk kväll med middag, vin och livemusik. Idag är Harlem ett mycket populärt område för turister att besöka.
  • Promenera över Brooklyn Bridge. Det kanske inte låter jätteromantiskt när man först hör det, men det är något speciellt med att gå över Brooklyn Bridge precis när det mörknar. Det är ett ikoniskt landmärke, en av USA:s äldsta broar och tar ungefär 30 minuter att gå över. Ni får en fantastisk vy över Manhattan och kan se hur ljusen tänds allt eftersom det blir mörkare.Att ta sig hit

Det absolut vanligaste är att man tar flyget, givetvis, för att resa till New York. Från Stockholm och Arlanda går ett antal direktflyg om dagen. Från andra mindre städer i landet brukar du kunna hitta flyg med en mellanlandning i Europa. Ett fåtal väljer att ta färjan istället för flyget. I sådana fall får man räkna med att det tar lång tid (ungefär en vecka, ibland längre).