Udda ställen att gifta sig på

När det kommer till bröllop tänker de flesta på traditionella platser som kyrkor, slott eller trädgårdar. Men för de som söker något annorlunda finns det en hel värld av udda och unika platser att säga ”ja” på. Här går vi igenom några av de mest originella platserna där man kan knyta hymens band.

Under vattnet

För de äventyrliga kan ett undervattensbröllop vara det ultimata sättet att börja ett nytt kapitel i livet. Dykutrustning och vattentäta kameror är ett måste, och det krävs en viss planering för att säkerställa att allt går smidigt. Men tänk dig att utbyta löften omgiven av korallrev och färgglada fiskar; det är definitivt en upplevelse att minnas. 

I luften

Om du inte är rädd för höjder kan ett bröllop i en luftballong vara något för dig. Med en fantastisk utsikt över landskapet nedanför blir ceremonin en oförglömlig upplevelse. Det är dock viktigt att ha en backup-plan om vädret inte samarbetar. 

På en glaciär

För de som inte har något emot kyla kan en glaciär vara en dramatisk och minnesvärd plats att gifta sig på. Det krävs en del logistik, inklusive specialutrustning och eventuellt en erfaren guide, men belöningen är enastående foton och en unik upplevelse. 

I en grotta

Om du är ute efter en intim och atmosfärisk plats kan en grotta vara det rätta valet. Med stalaktiter som hänger från taket och en naturlig akustik som förstärker varje ord blir ceremonin både magisk och minnesvärd. 

På en bergstopp

För de som är villiga att vandra eller klättra kan en bergstopp erbjuda en av de mest spektakulära platserna att gifta sig på. Det är inte det enklaste alternativet och kräver god fysisk kondition, men utsikten och känslan av prestation gör det väl värt ansträngningen.

 Det finns ingen brist på udda och unika platser att gifta sig på för de som söker något utöver det vanliga. Oavsett om du är en äventyrare, en romantiker eller bara någon som vill ha en ceremoni som sticker ut, finns det en plats som passar just dig.