När man förlovar sig

I samarbete med Vanbruun

Kärleken är underbar och efter en tid tillsammans i en relation så är det många som väljer att först förlova sig inför ett kommande giftermål.

När man förlovar sig är det inte ovanligt att vissa par enligt tradition utannonserar det med en liten notis i tidningen men i dag är det kanske vanligare att man lägger upp en bild på sin Facebook där man talar om för sina nära och kära att man ingått förlovning. En del håller dock sin förlovning privat och det är vad som passar en bäst som är det väsentliga.

För att fira förlovningen kan man bjuda in vänner och familj till en ceremoni där man kan äta en god middag tillsammans och göra det till ett fint tillfälle där man lite mer öppet visar sin kärlek och uppskattning till varandra. Man kan se förlovningsceremonin som ett litet enklare förspel till själva bröllopet som enligt tradition ska hållas inom ett år efter förlovningen. Det ska vara festligt men behöver inte alls vara på samma nivå som kommer gälla vid det kommande bröllopet och bröllopsfesten.

Platsen man väljer till förlovningen där man ger varandra sina ringar ska förslagsvis vara en skön plats som betyder något och som kan vara ett fint minne för förlovningen och äktenskapet.

Som ett bevis på sin kärlek till varandra och att man ämnar ingå äktenskap brukar man ge förlovningsringar till varandra.

Att välja förlovningsringar

Det kan vara en ganska bemödansvärd uppgift att välja ringar till förlovningen då man faktiskt gör det med ambitionen att bära dem för evigt. Att tänka på för den blivande bruden är också att den kommande vigselringen som ska träs på brudens finger vid bröllopet kommer matcha förlovningsringen då ringarna därefter kommer bäras tillsammans.

Vanbruun är en aktör som kan erbjuda det mesta inom förlovningsringar och vigselringar. Idag är det väldigt populärt att välja förlovningsringar med diamantinfattning när man friar till varandra, USA är väldigt trendsättande när det kommer till ringar och mode.

Man kan absolut köpa ringar innan förlovningen om man vill överraska den andra parten. Är man osäker på storleken är det inga problem då Vanbruun erbjuder hjälp med att justera storleken efteråt.

Förlovningsring från Vanbruun

På deras hemsida där man finner ett väldigt bra hjälpmedel och guide för att välja förlovningsringar, gör ett besök och testa guiden för att köpa passande ringar till förlovning.

När man väljer förlovningsringar är det viktigt att de passar in på parets smak och att de ska vara symboliserande för den kärlek och engagemang paret har till varandra.

Den blivande bruden och brudgummens ringar behöver inte matcha helt då de kan skilja i feminint och maskulint mellan ringarna, det väsentliga är dock att de har samma stil och tillverkningsmaterial. Vanliga metaller i ringar är guld som tex vitguld eller roséguld. Även silver, platina och palladium är metaller man använder i ringens gods.