Gifta sig på Icehotel i Jukkasjärvi

Icehotel i Jukkasjärvi erbjuder en mäktig miljö för bröllop, präglad av is och snö. Varje år återskapas hotellet med en ny design, vilket ger en unik bakgrund för vigselceremonier. 

Bröllopsplatsen

Icehotel, beläget i Jukkasjärvi i Lappland, tillhandahåller en plats för bröllop omgiven av naturen. Hotellet erbjuder olika alternativ för ceremonin, inklusive iskonstruerade sviter och Pelarsalen, en sal med iskolonner och ljuskronor. 

Tidpunkter för bröllop

Bröllop kan arrangeras på Icehotel under hela året, med varje säsong som erbjuder olika förutsättningar. Vintern är populär för dess norrskensmöjligheter, medan sommaren och hösten har ljusa nätter och ett färgrikt landskap.

På grund av de kalla förhållandena under vintern rekommenderas varma kläder. Icehotel tillhandahåller ytterkläder för gäster och erbjuder även faciliteter för förberedelser inför ceremonin.

Juridiska krav och vigseltyper

Internationella par som önskar gifta sig i Sverige behöver ett intyg från sina lokala myndigheter. Icehotel assisterar med detta och kan arrangera både borgerliga och religiösa ceremonier. 

Aktiviteter och upplevelser

Förutom vigseln erbjuder Icehotel olika aktiviteter som hundsläde- och snöskoterturer. Gäster kan även uppleva norrskenet under vissa perioder av året.

Hotellet har olika typer av boende, från isrum till traditionella hotellrum. Restauranger på platsen erbjuder måltider med lokala råvaror, och menyer kan anpassas efter brudparets önskemål. 

Fotografering

Icehotel erbjuder möjligheten till professionell fotografering i dess unika miljö, både inomhus och utomhus.

Att välja Icehotel i Jukkasjärvi för ett bröllop innebär en möjlighet att uppleva en annorlunda och minnesvärd miljö. Med dess speciella karaktär och de tjänster som erbjuds, kan brudpar skapa en personlig och unik bröllopsdag.