Att välja skor till sitt bröllop

Att gifta sig idag kan man göra precis hur och när man vill. Det behöver inte kosta många kronor eller så vill man att det ska kosta och kanske sparat länge. Det går att handla både nytt och begagnat både kläder och skor. Man kan göra precis som man vill.

I min hemkommun ordnar kyrkan ”drive in” vigsel och nu sist såg jag också att man kunde döpas på detta vis. När jag gifte mig 1983 så hade jag lånat en vit långklänning och hade en vit sjal som min mormor stickat och en hatt för att min dåvarande frissa inte kunde arbeta på en midsommarafton. Kan nämna att jag blev så besviken att jag bytte frisör. Vi gifte oss på midsommarafton 1983. Men midsommar var kanske ingen bra dag att välja som giftasdag. Folk har så mycket annat för sig och var redan uppbokade.

Ett par dansskor och ett par giftasskor

Skorna på den tiden kunde vara vita och högklackade men jag har faktiskt glömt hur de såg ut. Däremot har jag inget minne av att jag hade ont i fötterna. Skor är för övrigt väldigt viktigt. Dels måste du ha gått in skorna innan bröllopet för att undvika skav. Sen kanske man kan ha olika skor, ett par till ceremonin och ett par till dansen. Jag funderar på vad min man hade för skor? Kommer inte ens ihåg det heller får nog kolla bröllopsfotografierna. Jag minns i alla fall att han hade en ljusblå kostym men slipsens färg…. Jag har för mig att han hade fluga. En vit näsduk och en rosa blomma som matchade min hatt. Vi åkte bil till kyrkan på landet och häst o vagn till festlokalen efteråt. Jag ångrar inte mitt bröllop, det var en upplevelse för livet. Vårt bröllop kostade lite grann trots att vi lånade saker. Vi är fortfarande gifta efter så många år så det måste ha varit rätt. Lycka till ni som ska gifta er. Gör så som ni vill och har råd med.

Fina skor för dig som ska gifta dig

Nedan kan du se ett urval av fina skor från Footway. Tråkigt är att vitt finns i flera nyanser, och det är svårt att se online vilken vit färg skorna går i. Men ett tips är att söka i Footways sökfunktion på ”brudskor” så får du upp en massa fina skor som passar perfekt till din stora dag!