10 extremt dyra bröllopspresenter

Bröllopspresenter varierar i pris och extravagans, men för de som verkligen vill göra ett intryck finns det inga gränser. Här är en lista över tio extremt dyra bröllopspresenter som garanterat kommer att imponera.

1.      Lyxiga smycken

Diamantörhängen eller en exklusiv klocka kan vara en fantastisk gåva. Märken som Cartier och Tiffany & Co erbjuder smycken som kan kosta hundratusentals kronor eller mer. 

2.      Konstverk

Ett originalverk av en känd konstnär är inte bara en gåva, utan också en investering. Priserna kan variera kraftigt, men förvänta dig att betala minst en halv miljon kronor för något av verklig kvalitet.

3.      Lyxresa

En resa till en exotisk destination med förstklassiga flygbiljetter och boende på ett femstjärnigt hotell kan lätt kosta över en miljon kronor. 

4.      Sportbil

För den bilintresserade kan en splitterny sportbil vara den ultimata presenten. Priserna börjar ofta på över en miljon kronor och kan gå upp betydligt högre. 

5.      Privat konsert

Att anlita en känd artist eller band för en privat konsert kan kosta allt från några hundratusen till flera miljoner kronor, beroende på artistens popularitet. 

6.      Fastighet

Ett sommarhus eller en lyxlägenhet är en gåva som varar livet ut. Priserna kan variera enormt, men räkna med att betala flera miljoner kronor. 

7.      Helikopter eller privatjet

För den som verkligen vill slå på stort kan en egen helikopter eller privatjet vara den ultimata lyxgåvan. Priserna börjar på tiotals miljoner kronor.

8.      Yacht

En mindre yacht kan kosta runt 10 miljoner kronor, medan större och mer lyxiga modeller kan kosta uppåt 100 miljoner kronor eller mer.

9.      Egen ö

Ja, det är faktiskt möjligt att köpa en egen ö som bröllopspresent. Priserna varierar, men förvänta dig att betala minst 20 miljoner kronor.

10. Vintagevin eller sällsynt sprit

För finsmakaren kan en flaska vintagevin eller en sällsynt spritsort vara en exceptionell gåva. En flaska Romaneé-Conti från en bra årgång eller en sällsynt whisky kan kosta tiotusentals kronor eller mer, beroende på ålder och tillgänglighet.

Om pengar inte är något hinder finns det en rad extremt dyra bröllopspresenter att välja mellan. Oavsett om det är smycken, konst eller något så extravagant som en egen ö, kommer dessa gåvor definitivt att göra ett bestående intryck. Men kom ihåg att det är tanken som räknas – en meningsfull present behöver inte kosta en förmögenhet.