Romantiska platser

Ni har sett alla romantiska komedier, det spelas musik och är sådär löjligt sött och gulligt. Är du eller din partner romantisk? Vill ni göra något extra? Överraska eller fria på ett speciellt ställe? Kanske åka på bröllopsresa till en romantisk plats? Var finns det romantiska platser i Sverige?

Jag skulle kunna ge er 100 tips på ställen som är romantiska. Men svaret på vad som är romantik för er, kan bara ni svara på.

  1. Ta reda på vad ni gillar
    Om du själv är romantisk så lista vad du gillar, hör med din partner – vad finner hen romantiskt? Kanske är det en lugn och mysig stuga i Norrland bara för er två, långt från närmsta granne. Väldig romantiskt. Eller också en storstads weekend, nära till sevärdheter, häst- och vagnturer något som lockar er? Eller ett miljöbyte till ett annat land, som ni kan upptäcka tillsammans romantiskt. Kanske har ni någon gemensam film ni finner romantisk som kan ge er tips?
  2. Överraskning och personligt
    Oavsett om din partner gillar romantik, så brukar de flesta romantiska händelser ha ett inslag av överraskning. Spara på detaljer. Själv skulle jag bli förkrossad om jag kände mig obekväm, så låt din partner få reda på ungefär vart ni ska men avslöja inte allt. Genom att i förväg fundera på vad din partner gillar för mat och upplevelser så ökar möjligheten att ni kommer få en trevlig stund ihop.
  3. Den stora frågan
    Om den stora frågan skulle ploppa upp, så skadar det inte att lägga lite tid på val av plats. Bäst är att du tidigare besökt platsen, så du känner dig bekväm den stund du ska fria. Det är lite som att ha ryggen fri för obekväma situationer. Kanske har ni en gammal tradition i släkten på hur frieriet går till?

Till sist.. Många saker är gratis och det gäller att skapa gemenskap och samhörighet med varandra i vardagen – våga känn efter hur du ska visa dina känslor redan i dag.

Här ser ni tips på fysiska romantiska platser! Se:
Expressen om Romantiska platser i världen maj – juni.  Allt om Stockholm skriver om 10 mest romantiska ställena i Stockholm. Mer romantik i Stockholm. Svenska smultronställen för romantik.