Hur ska man välja bröllopslokal?

Både i planeringen och budgeten för bröllopet är en stor del bröllopslokalen där själva bröllopsfesten ska äga rum efter vigseln.

Det finns en rad frågor att ställa sig när man ska välja ut en passande lokal för bröllopet.

💰Först och främst behöver man sätta budgeten för hur mycket bröllopslokalen får kosta, är budgeten begränsad så stretcha den inte i onödan då det finns olika prisklasser för lokaler. Det orsakar bara onödig stress.

📅Är lokalen tillgänglig att boka de datum ni planerar för bröllopet? Kontakta lokalen i tid för att undersöka bokningsläget.

👭Hur många gäster tänker ni bjuda, hur många kommer närvara på bröllopsfesten? Om du väljer en lokal som är väl anpassad mot det antal gäster på bröllopet så betalar ni inga onödiga pengar för en större lokal än vad ni behöver.

🏡Finns det utrymmen och platser i bröllopslokalen om ni har både vigsel, drinkar och middag på samma plats. Det är viktigt så att allt kan förberedas innan festen drar igång, så att man inte behöver möblera om under själva tillställningen.

🏩Är bröllopslokalen belägen i ett område som gör det enkelt för gästerna att transportera sig till och från bröllopet? Finns det övernattningsmöjligheter som hotell och lägenheter i närheten att boka? Om ni behöver ombesörja både transport och övernattning för de flesta gästerna kan det bli kostsamt. Om ni ändå är nyfikna på att erbjuda gästerna all inclusive så kolla för alla del upp alternativ och ta in offerter, det kanske är mer prisvärt än ni tror.

🍴Finns det möjlighet att bestämma mat och catering själva eller är man låst till de alternativ som festlokalen erbjuder?

🏛Vilken atmosfär har lokalen? Passar stilen in på ert bröllop? Detta är viktiga detaljer att ta in vid planeringen så att rätt känsla förmedlas på vigseln och festen. Ska det vara klassiskt, avslappnat, somrigt och blommigt?

Inspiration till emojis har hämtats från Emoji.se, tack!