Deckare som utspelar sig på bröllop

Kanske inget att läsa för dig som planerar vigsel och bröllopsfest…. Men en deckare som utspelar sig på ett bröllop är annars aldrig fel. Här visar några att välja på.

Bröllopsfesten

”Bröllopsfesten” är en deckare skriven av Lucy Foley. Boken tar plats på en avlägsen ö utanför Irlands kust, där ett bröllop abrupt förvandlas till en mordutredning. En av bröllopsgästerna hittas död, och eftersom ingen kan lämna ön på grund av en storm, blir alla närvarande potentiella misstänkta.

Foley använder en mångfacetterad berättarteknik, där flera karaktärer får komma till tals. Detta bidrar till en djupare förståelse för de komplexa relationerna och de dolda motiv som varje gäst kan ha. Boken har jämförts med Agatha Christies verk och utforskar teman som svartsjuka, gammalt groll och hemligheter.

Köp hos Adlibris

Som daggen stilla kysst

Marianne Cedervalls ”Som daggen stilla kysst” är den fjärde fristående delen i en deckarserie om Anki Karlsson och Tryggve Fridman. Boken handlar om ett traditionellt bröllop i Mullvalds där bonden Bengts dotter Amanda ska gifta sig.

Under bröllopsmiddagen märker Anki att det råder en viss spänning bland gästerna. När det är dags för brudvisningen dyker endast Amanda upp, och Fredrik är spårlöst försvunnen. Det enda spåret efter honom är en blodfläckad kravatt. Anki och Tryggve får härmed ett nytt fall att lösa.

Köp hos Adlibris

Smultron, bröllop och döden

Kristina Appelqvists ”Smultron, bröllop och döden” är den tredje delen i en serie med litteraturforskaren och talskrivaren Helena Waller i huvudrollen. Boken börjar med att två studenter vid Västgöta universitet tar initiativet till en amatörteatergrupp för att sätta upp Romeo och Julia. Samtidigt hittas Roy Pedersen, en expert på Shakespeare, brutalt dödad. Helena Waller ger sig iväg till Verona för att försöka hitta ett okänt originalmanuskript av Romeo och Julia som Pedersen var på spåren. Morddramat har märkliga likheter med den gamla kärlekssagan, fylld av både passion och ond bråd död.

Köp hos Adlibris