Bröllopstal

Som bestmen, som första tärna eller som förälder så är det tradition att hålla tal till brudparet. Det är egentligen inte ens bara en tradition. Det blir konstigt om det inte hålls tal från dessa. Som toastmaster har du som uppgift att registrera alla som vill hålla tal. Dessa ska alltid hålla tal först på bröllopet, ju närmare brudparet desto tidigast på dagordningen att hålla tal.

Hjälp med att skriva ett tal

Ett tal behöver inte vara långt, men det bör vara riktat mot brudbaret, förmedla en mening och avslutas med en hyllning till brudparet. Det får gärna vara kort, vara utan fusklappar och innehålla lite spex och humor.

Sista bröllopet jag var på så höll arbetskollegorna en quiz i samband med deras tal, denna quiz handlade uteslutande om filmerna stjärnornas kring. Det tog nog 20 minuter att förhöra sig om. En av släktingarna sa tillslut det vi alla tänkte, nu får det banne mig vara slut. Så även om det är personligt och talande för brudparet måste man också begränsa sig och tänka på situationen. Alla orkar inte lyssna för länge på samma sak.

Sammanfattande hur du skriver ett tal.

Berätta vad du ska säga, berätta till vem du säger det, sammanfatta och avluta med en hyllning till brudparet.