Vad kan ett bröllop kosta?

Annons för blancolana.se

Planerar du ett bröllop så är det en hel del saker som du behöver hålla rätt på så att ingenting faller mellan stolarna. Bland annat behöver ni bestämma en dag och boka kyrkan och en festlokal, om det är så att ni inte ska hålla bröllopsfesten hemma. Detta bör göras i god tid så att man kan ge sina gäster ett förhandsbesked så att de inte bokar upp något annat denna dag. Därefter att kyrkan är bokad är det dags för en av de roligare uppgifterna, att lägga upp en planering över sitt bröllop. Framför allt är det viktigt att man har en budget, då ett bröllop kräver en hel del kostnader.

Bland annat ska man göra inköp av kläder, ringar, blommor, transporter, bröllopsfotografier och inbjudningskort. Till det kommer kostnader för hyra av festlokal, mat, dryck, hyra av eventuell musikanläggning, hyra av eventuell servicepersonal och en hel del annat. En del som ska gifta sig sparar pengar under en lång tid, ibland under flera år, för att ha råd att bekosta sitt bröllop. Andra väljer istället att finansiera sitt livs största händelse genom att låna pengar, då man inte har lust att vänta med att spara i flera år. Om man behöver låna pengar för att finansiera sitt eget bröllop eller för sin bröllopsresa kan man besöka en sida som jämför blancolån så att man finner det mest kostnadseffektiva lånet.

Vad kostar ett bröllop

Hur mycket ett bröllop kostar är individuellt och beror förstås på hur många gäster man bjuder in, vart bröllopet ska hållas och allt runt omkring bröllopet. Ett enklare bröllop där man endast bjuder in familj och de närmsta vännerna, köper släta ringar, bröllopskläder, mat och dryck kostar cirka 40 000 till 50 000 kronor. Av den summan går cirka 20 000 till 25 000 kronor till kläder, ringar, blommor, inbjudningskort, transporter och annat som behöver köpas innan bröllopet. Resterande summa går sedan åt för hyra av festlokal, musikanläggning, mat och dryck. Köper man dyrare ringar, hyr man en mer exklusiv festlokal, bjuder man in många gäster och även arrangerar uppträdanden inklusive bröllopsnatt på ett hotell, så blir förstås kostnaden betydligt högre.