Transport vid bröllop

Bröllopstransport

Har du funderat på vilken transport ni ska ha på bröllopet? Ska ni åka i en limousine till kyrkan eller häst och vagn till festen? Vi bjuder på några mer eller mindre kreativa idéer.

Traditionella och moderna bröllopsbilar

Traditionella alternativ inkluderar ofta vintagebilar eller klassiska limousiner. Men många brudpar kan välja lyxiga sportbilar eller specialanpassade fordon. Dessa bilar erbjuder inte bara en stilfull ankomst, utan blir även en del av bröllopsfotograferingen. 

Logistik och komfort

Komfort är en avgörande faktor vid valet av bröllopsbil. Det är framförallt viktigt att bilen kan hantera brudklänningen. Dessutom är det väsentligt att planera rutter och tidsscheman noggrant för att undvika stress på bröllopsdagen. För de som föredrar en bekymmersfri upplevelse, är det en god idé att överväga en professionell chaufförstjänst.

Sju tips för bokningen

Att boka rätt bröllopsbil är en viktig del av bröllopsplaneringen. Här är en översikt över bokningsprocessen:

  1. Urval: Börja med att undersöka olika typer av bröllopsbilar . Fundera på vilken stil och storlek som passar bäst för ditt bröllop. Tänk på bröllopstemat, antal passagerare, och er personliga smak.
  2. Tidig bokning: Det är klokt att börja leta efter och boka din bröllopsbil minst 6-12 månader i förväg, särskilt om du gifter dig under högsäsong. Detta säkerställer att du får den bil och tjänst du önskar.
  3. Förfrågan och offert: Kontakta flera leverantörer för att få en uppfattning om kostnader och tillgänglighet. Be om detaljerad information om paket, inklusive tidsramar, distans, och eventuella extra tjänster.
  4. Avtal och betalningsvillkor: När du har valt en leverantör, gå igenom avtalet noggrant. Kontrollera avbokningspolicy, betalningsvillkor, och vad som ingår i paketet. Det är vanligt med en deposition vid bokning och full betalning några veckor före bröllopet.
  5. Koordinera detaljer: När bokningen är bekräftad, koordinera detaljer som tid och plats för upphämtning, rutter, och speciella önskemål med leverantören. Det är också viktigt att kommunicera eventuella ändringar i planeringen så snart som möjligt.

Bra att veta om kostnaderna

När det kommer till kostnad och budgetering för bröllopsbilstransport, varierar priserna beroende på flera faktorer.

  • Typ av fordon

Önskar ni komma till vigseln i häst och vagn? Ett traditionellt ”fordon” som verkligen sticker ut. Samtidigt är det förknippat med just romantik och bröllop. Eller lockar en Ferrari? Vilket fordon passar er budget och personliga stil?

  • Bara bil eller även chaufför?

Det finns flera företag som erbjuder  bröllopsbil med tillhörande professionell chaufför. Det blir självklart dyrare än att enbart hyra fordonet men har sina fördelar. För det första kan ni välja en bröllopsbil som inte kan hyras på annat sätt av privatpersoner. För det andra får ni med en chaufför som har kunskap om saker att tänka på under bröllopsdagen.

  • Hyrestiden

En annan faktor som påverkar priset är hyrestiden. De flesta leverantörer erbjuder paket baserade på antal timmar, med möjlighet till extra tid mot en tilläggskostnad. Det är viktigt att överväga hur länge bilen behövs, inklusive tid för fotografering och transport till och från ceremoni och mottagning.

  • Tillägg

Dekorationer och extra tjänster, som röd matta eller champagne, kan också öka kostnaden. När du budgeterar var tydlig med vilka extra tjänster du vill ha och fråga om dessa ingår i det initiala priset.