Festen

Större delen av bröllopet tillbringar man ofta i festlokalen, varav det kan vara värt att tänka efter lite extra innan man bokar in sig i en festvåning eller bestämmer var man ska vara.

Bröllopsfesten

Att boka en festvåning

Det riktigt sköna med att boka en festvåning för bröllopet är att man kan överlåta dukning, mat, servering, disk och städ år professionella. Flera festvåningar erbjuder ett färdigt ”bröllopspaket”. Det kan vara värt att jämföra priser på flera olika de priserna kan skilja rejält beroende på var festvåningen ligger. Priset per kuvert kan skilja från under 500kr till över 1000kr beroende på var man förlägger festen.

När festvåningen ska bokas kan det vara en god idé att redan i förväg fundera över vart gästerna ska parkera sin bilar. Andra bekvämligheter man kan ha i åtanke är hur många gästtoaletter som finns samt om kapprummet eller garderoberna räcker till.

Om det finns gäster som är med olika matallergier eller dieter bör man även fråga om festvåningen kan ordna en meny även för dem. Vill man vara extra uppmärksam så fråga om portionsstorleken och dryckesalternativen för att vara så väl förberedd som möjligt inför den stora dagen.

Alla festvåningar tillåter inte högljudd musik, så om man planerar att boka ett band eller annan underhållning så ska detta checkas av mot festvåningen för att inga missförstånd ska uppstå.

En bokad festvåning eller restaurang kommer oftast med en tidsbegränsning hur länge gästerna får vistas i lokalen. Det är bra att dubbelkolla även detta för att se att det tidsutrymme som festen kräver får plats.