Massor av festklänningar

Igår ringde min kompis och berättade att hennes morbror skulle gifta sig. Datum är bestämt till nästa helg och det var en aning stress inför vad hon skulle ha på sig för festklänning.

Busigt väder – gör valet svårt – vad man ska ha på sig?

Vädret i april, har ju varit ett busväder med 20 grader och strålande sol samt 0:an och halkvarning. För att inte tala om hur blåsigt det varit det sista. (Tips satsa på en uppsatt frisyr). Väderleken är svår att bestämma över, men det går att gardera sig med strumpbyxor och en varm tröja.

Vigseln nästa lördag skulle vara borgerlig vigsel och cermonin skulle äga rum på rådhuset, efteråt skulle festen äga rum i en samlingslokal. Ingen klädkod. Utan bröllopet skulle vara enkelt. Nu har jag lovat att hjälpa till med förslag på festklänningar till bröllopet.

Så idag kommer tips på massor av festklänningar som skulle passa för en deltagare på ett bröllop i maj.

Tips på festklänningar

(Samtliga klänningar är från Zalando)

karen

Pris: ca 2000 kr

Karen Millen Cocktail Klänning

Elegant festklänning. Silvergrå. Ljusa färger är att föredra på bröllop. Jag skulle satsa på ett par vita skor och ett par nästan transparenta vita nylonstrumpor. Eventuellt med något mönster till.

Finns hos Zalando.

comma

Pris: ca 1500 kr

Märke: Comma, fodralklänning, svart

Ytterligare en elegant festklänning. Trendig i svart och cream. Ett bra alternativ till dig som inte tycker sig passa i vitt. Personligen tycker jag att samtliga ska försöka klä sig i ljusa kläder vid bröllopscermoni. I denna dres singår dessutom en liten jacka. Denna är dessutm avtagbar.

Säljes hos Zalando.

klänning

Märke: Body Frock

Pris: Ca 1800 kr

Här ser ni en annan festklänning. En lite längre klänning som är otroligt snygg för figuren. Klänning med lång arm är att föredra denna årstid. Då slipper du frysa eller visa upp för mycket blek hud.

festklänning

Märke: NAF NAF

Pris: ca 800 kr

Här är också en trendig söt klänning. Volanger är riktigt fint!

Skor och accessoarer

Till samtliga klänningar skulle jag inte tveka med att ha ett par pumps till.

skorgabor

Dessa är från märket Peter Kaiser (den första) och Gabor (den andra). Båda finns hos Zalando.

kofta

Upptill hade jag förberett med en kofta likt denna från Mint & berry. Samt satsat på en skinnjacka eller en tunn kappa / parkas.

 

Lycka till Martina med din klädsel på lördag!

 
Någon som är duktig på att klä sig i fina klänningar är Sofi. Se hennes outfit på Aftonbladet